Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2010 09:59 - Днес е рожденият ден на великия композитор Антонио Вивалди
Автор: erabooks Категория: Забавление   
Прочетен: 1382 Коментари: 0 Гласове:
1



Един от изследователите на неговата музика е Питър Харис. Той е следвал археология и социология в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. От няколко години живее в Коста дел Сол, макар че по професионални причини, свързани с работата му като преводач и изследовател на архивите на Ватикана, прекарва доста време в Италия.

Най-голямата страст на Питър Харис е бароковата музика. Още от малък той се увлича по цигулката. Неговите пътувания из Италия му помагат да открие богатството на венецианската музика и по-специално тази на виртуоза Антонио Вивалди.

Друга голяма страст на автора е Венеция. Това влечение събира в себе си високата му оценка към цигулката, възхищението от Вивалди и възможността да разследва архивите на Ватикана. През студентсикте си години Питър Харис получава стипендия, която му позволява да живее във Венеция и да се запознае с изкуството, обграждащо целия град. Всички тези обстоятелства са причина Венеция да е в основата на всяка негова творба.

Харис има публикации в спезиализирани списания. Някои от най-известните му статии са:
  •     1970 г. – „Тайното значение на музиката на Вивалди, слушана отзад напред”
  •     1975 г. – „Цифрово кодиране на музиката, стъпка по стъпка”
  •     1988 g. – „Какво научих от Вивалди. Отвъд цифрите.”
Питър Харис има дарбата да разплита сложни исторически уравнения. Още като млад той има влечение да търси и логически да разшифрова криптографски системи. Тези знания му помагат изключително много в археологическите му проучвания из Египет и Европа. В едно свое изследване той разкрива пламенния свят на тайните общества, които изобилстват в Европа през цялото й историческо съществуване.

imageВ книгата „Забранен акорд” авторът умело прилага своите знания, за да създаде динамичен трилър, в който си акомпанират скоростно действие и непредвидим финал. Симфония от интриги, обрати и мистика е в основата на това завладяващо приключение в загадъчния свят на Венеция.

Мистичният осемнайсети век. Вивалди знае ужасяваща тайна, толкова опасна, че трябва да бъде скрита на всяка цена. Той е на смъртно легло и има само един начин да я предаде на точните хора. Кодира съобщението си в партитура и го изпраща до загадъчната организация, в която самият той членува. Но пътят на тайната му и ключът към нея се губи. Векове наред те са потънали в неизвестност…

Почти триста години по-късно един испански цигулар, почитател на „рижия абат”, както са наричали Вивалди заради цвета на косата му, случайно намира документа. Странните ноти предизвикват интереса на младия Лусио, който решава да разчете съдържанието им. За тази цел той се свързва с хора, които се оказват не по-малко заинтересовани от тайната на Вивалди. И които са готови на всичко, за да се домогнат до нея.
Какво съдържа неразгадаемото послание? Защо трябва да бъде скрито от очите на света? Как да бъде разшифровано?

За да открие отговорите на тези въпроси, Лусио трябва да се подложи на множество изпитания. Сега той е под прицела на недобронамерени хора със скрити цели. Разплитането на мистерията е въпрос на живот и смърт. Младият цигулар се впуска в опасно приключение, забулено в тайнствата на красивата Венеция.

Романът на Питър Харис е като покоряваща мелодия, която отеква дълго след последния... акорд.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: erabooks
Категория: Забавление
Прочетен: 520031
Постинги: 85
Коментари: 77
Гласове: 71
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930