Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2011 12:35 - Неподправено за ревенантите
Автор: erabooks Категория: Забавление   
Прочетен: 2327 Коментари: 1 Гласове:
0



Вероятно любителите на паранормалния жанр отдавна са се информирали, че на пазара е книгата „Обречени на безсмъртие”, част от уникалната поредица на Ейми Плъм „Ревенант”. Казвам уникална, защото в заглавието се крие представата за напълно нов вид необикновени герои. Те не се вампири, не са върколаци, не са и зомбита. Ама не са и хора, въпреки че физическият им образ е доста… човешки. Мисията им също е загадъчна, а действието на романа е пленително и завладяващо. И ако още не вярвате на мен, то се надявам да се доверите на мнението на Мимс – една от администраторките на форума Vampire Ladies. Предлагам ви да прочетете читателското й ревю, което копирам и поставям тук направо от извора – блога на Vampire Ladies:

image
~Ревю~
Как да започна, как да започна... може би така: НАЙ-ПОСЛЕ НЕЩО РАЗЛИЧНО!

Господи не знам през колко книги преминах преди да прочета нещо интересно, оригинално и ново. Принципно първо се хвърлям на анотация, корица, автор и жанр( в този последнователност). И ето какво получих като резултат: Анотация - страхтно ново четиво, развиващо се действие в Париж и нови същества, корица - не просто прекрасна, а удивителна. Мога на драго сърце да кажа че ми харесва повече от Американската и Британската, автор - не бях чувала за авторката, но в никакъв случай не съжалявам че я открих. Сега ще следя всичките й книги. Жанр - Тийн, Young Adult Фентъзи, Паранормален романс, ужаси, зомбита = уникална комбинация.

А сега по същество: Живота на главната героиня Кейт се завърта не на 180, а на цели 360 градуса след като родителите й загиват в автомобилна катастрофа. Тя и сестра й Джорджия се местят да живеят във Франция, Париж, където ще живеят при баба си и дядо си. В този романтичен град Кейт среща невероятно красивият и привлекателен Венсант, който пази опасна тайна. Той е ревенант (не вампир, върколак, вещер или каквато и да е друга гад). Безсмъртно зомби. "Призованият да се върне". Както искайте го наричайте. Това че казах зомби изобщо не е това което си представяте, но ще разберете само ако прочетете книгата. Той живее за да спасява хората от смъртта. И както във всяка една книга добрите герои си имат и врагове. Е, на ревенантите са нума, които обичат да примамват хората към смъртта им. И сега един от тези нума е по петите на Венсант.

Много хора биха сравнили историята отново с поредицата "Здрач" (ей, няма оттърване от тези сравнения. Всичко което излезе и е сравнено със "Здрач"...) Най-заклетите фенове на бестселър поредицата може да открият някакви минимални прилики между Венсант и Едуард, и Кейт и Бела. А, и е доста ободрително да започнеш да четеш книга в която не е замесено училище, гимназия, пансион или нещо то сорта.

Обожавам образа на Венсант, приятелите му и семейството му. Страхотни са. А Гаспард? Той е от леко нервните герои, но дайте му оръжие и му гледайте сеира. Става огън и пламък. Във всеки случай щесе влюбите както в героите, така и в историята и самата обстановка която е изградила Плъм. А, самата книга ме държа на нокти до края и сега искам втората - ВЕДНАГА! Какво й е толкова специалното ли? Купете си я и ще разберете!

#Мой рейтинг за книгата – 5* Не ме остави да спя цяла вечер от вълнение
#Мой рейтинг за корицата – 5 – По-красива и от оригиналната! Невероятна е!


Благодарим ти, Мимс!:)



Гласувай:
0



1. анонимен - Vampire Lady (Мимс)
22.09.2011 20:30
Радвам се че харесахте ревюто ми. За мен бе удоволствие да прочета тази книга, но докато излезе втората книга сигурно ще се побъркам - искам я толкова много. Издателство е открило направо златна мина!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: erabooks
Категория: Забавление
Прочетен: 519439
Постинги: 85
Коментари: 77
Гласове: 71
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930